بهونه ای برای باهم بودن

فناوری - رزمایش موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این روزها نگاه‌های بسیاری را متوجه توان موشکی ایران کرده است. اما دقیقا چه موشک‌های زمین به هوایی در زرادخانه دفاعی ایران وجود دارند؟

محمدحسین جهان‌پناه: توان موشکی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات مورد توجه بسیاری از مطبوعات دنیا در خاورمیانه بوده و هست. در طول سه دهه گذشته نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توجه زیادی را معطوف گسترش توان موشکی خود کرده‌اند.

در این میان، خانواده موشک‌های شهاب کمتر از 24 سال پیش با ساخته شدن موشک شهاب1 بر مبنای موشک‌های اسکاد روسی به عنوان نخستین تجربه تمام عیار ایران، خط شروع تولید موشک‌های بالستیک بومی ایرانی به شمار می‌روند. در سال‌های بعد انواع متنوعی از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد و میان‌برد برای افزایش توان بازدارندگی ایران توسعه پیدا کرد. در جدول زیر می‌توانید نام و مشخصات کلی موشک‌های بالستیک ایرانی را پیدا کنید. صدالبته که بسیاری از اطلاعات این موشک‌ها همچنان اعلام‌نشده باقی مانده است.

نام
نوع
سوخت
برد
زلزال 1/2/3
کوتاه برد / توپخانه
مایع
125-400 کیلومتر
فاتح 110
کوتاه برد
جامد
300 کیلومتر
شهاب 1
کوتاه برد
مایع
300 کیلومتر
تندر68 / قادر
کوتاه برد
مایع
400 کیلومتر
شهاب 2
کوتاه برد
مایع
700-500 کیلومتر
شهاب 3/دی
میان برد
مایع / جامد
1930 کیلومتر
فجر 3
میان برد
مایع
1500 - 2000 کیلومتر
قادر110/ شهاب3 آ / عاشورا
میان برد
مایع / جامد
1800- 2000 کیلومتر
سجیل
میان برد
جامد
2000- 2500 کیلومتر

 

برگرفته شده از:www.khabaronline.ir




ارسال توسط mohammad

فناوری - در نگاه اول این کلاه خلبانی با کلاه‌های دیگر هیچ تفاوتی ندارد، اما این مجموعه 390هزار دلاری به خلبانان نیروی هوایی سلطنتی انگلیس اجازه می‌دهد که تنها با نگاه کردن، هواپیماهای دشمن را منهدم کنند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، کلاه نمایشگر یکپارچه استرایکر به عنوان بزرگ‌ترین پیشرفت تاریخ ارتش در قابلیت‌های حمله شناخته شده ‌است. تمام کاری که خلبان باید انجام دهد، این است که به هواپیمای دشمن نگاه کند و بگوید کدام موشک به‌سوی کدام هواپیما شلیک شود. اهداف در دید خلبان با فرمان صوتی یا فشار دادن دکمه منفجر می‌شوند و تا زمانی‌که هواپیمای دشمن در دیدرس باشد، موشک می‌تواند به سمت آن در هرجهتی هدایت شود.

این کلاه نوآورانه از دو قسمت ساخته شده و با استفاده از حسگرهای نوری ویژه‌ای کار می‌کند که داده‌های میدان نبرد هوایی را جمع‌آوری می‌کند و پس از ترکیب آن‌ها با داده‌های بدست‌آمده از دیگر حسگرهای پراکنده در هواپیما، اطلاعات کامل را در اختیار خلبان قرار می‌دهد. به این ترتیب خلبان می‌تواند به هر جهتی نگاه کند و با دقت 1 درجه هدف‌گیری و شلیک کند.

این دستاورد، شیوه قدیمی عملیات جنگنده‌ها را که در آن، هواپیمای شکاری می‌بایست به طور مستقیم در پشت هدف پرواز می‌کرد تا بتواند موشک‌هایش را شلیک کند، به پایان رسانده است. در شیوه جدید، خلبان به راحتی می‌تواند حتی سرش را بچرخاند و موشک‌هایش را به سوی هدفی که پشت‌سرش قرار دارد، شلیک کند. 

این فناوری توسط شرکت بی.ای.ئی سیستمز ساخته شده و قرار است در آزمایش‌های گسترده پرواز جنگنده‌های یوروفایتر تایفون مورد استفاده قرار گیرد.

برگرفته شده از:www.khabaronline.ir




تاریخ: یک شنبه 4 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط mohammad

فناوری - یوروفایتر تایفون که ستون فقرات نیروی هوایی اغلب کشورهای اروپایی را تشکیل می‌دهد، هواپیمایی است جنگنده و بمب‌افکن که برای نبردهای قرن 21 کاملا تجهیز شده و در سرعت‌های بالا خوب عمل می‌کند.

فیلمی که در زیر مشاهده می‌کنید، توسط شرکت BAE، سازنده جنگنده‌های یوروفایتر تایفون ساخته شده و در آن، انواع تجهیزات این جنگنده و چگونگی مقابله با خطرهای مختلف به نمایش درآمده است. البته این فیلم لزوما بدان معنی نیست که این جنگنده به تمام این روش‌های تهاجمی و تدافعی مجهز باشد. 

عکس زیر، یوروفایتر تایفون و تسلیحات قابل نصب روی آن را نشان می‌دهد. برای مشاهده عکس در ابعاد بسیار بزرگ (و حجم 1.5 مگابایت) اینجا را کلیک کنید.

یوروفایتر تایفون در دو انتهای بال خود به دو مخزن کوچک مجهز است که در آنها دو هواپیمای مدل فلزی به شکل جمع‌شده قرار دارد. وقتی ابزارهای هواپیما با تشخیص امواج رادارهای موشک زمین به هوا خطر جدی را به خلبان هشدار دهد، یکی از روش‌های فرار استفاده از این مدل‌های گمراه‌کننده است. هواپیما ارتفاع خود را کاهش می‌دهد و یکی از این مدل‌های کوچک را آزاد می‌کند؛ مدل فلزی در حالی‌که با کابل به یوروفایتر متصل است و در ارتفاع بالاتر کشیده می‌شود، خود را در معرض برخورد با موشک‌های پدافند قرار می‌دهد و بدین ترتیب، یوروفایتر نجات پیدا می‌کند.

روش دیگر، استفاده از فلر (Flare) است. برخی از موشک‌های کوتاه‌برد پدافند هوایی و اغلب موشک‌های ضدهوایی که از سلاح‌های قابل حمل شلیک می‌شوند، به حسگرهای حرارتی مجهزند که موتور داغ هواپیما را تعقیب می‌کنند. یوروفایتر برای گمراه کردن حسگرهای حرارتی، چندین بمب مشعلی کوچک را در دنباله مسیر خود آزاد می‌کند که حرارت نسبتا زیادی تولید می‌کنند. موشک‌های پدافند معمولا در تشخیص موتور هواپیما از فلرها دچار اشتباه می‌شوند و در برخورد با آنها منهدم می‌شوند. البته شایان ذکر است که موشک‌های نسل جدید پدافند هوایی از مدارهای پیشرفته‌تر و نرم‌افزارهای دقیق‌تری بهره می‌برند و با شناسایی فلرها، راه خود را به سوی هواپیما پیدا کرده و آن را منهدم می‌کنند.

روش دیگر، تکیه بر سرعت بسیار زیاد هواپیماست که به نظر می‌رسد در آن کمی اغراق شده است، چراکه بعید به نظر می‌رسد هواپیمایی بتواند سریع‌تر از موشک حرکت کند. با این حال، سازندگان یوروفایتر تایفون چنین ادعا می‌کنند.

اما شاهکار تسلیحاتی این هواپیما کلاه خلبان است. برای مقابله با هواپیماهای دشمن، خلبان تایفون کافی است هدف را روی کلاه خود نشانه‌گذاری کند تا هواپیما به طور خودکار، موشک را شلیک کرده و به هدف هدایت کند. با استفاده از این روش، دیگر نیازی نیست تا پشت هواپیمای هدف پرواز کنید و به آن شلیک کنید، حتی می‌توانید به راحتی به پشت سر نگاه کرده، هدف را نشانه‌گذاری کرده و موشک را شلیک کنید! کامپیوتر هواپیما با ترکیب اطلاعات رادار و حسگرهای هواپیما، موشک را به سوی هدف نشانه‌گذاری‌شده هدایت می‌کند.

لینک دانلود فیلم:

http://www.khabaronline.ir/Images/News/AtachFile/3-4-1391/FILE634760971752594491.flv

برگرفته شده از:www.khabaronline.ir

 




تاریخ: یک شنبه 4 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط mohammad
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 592
بازدید ماه : 734
بازدید کل : 38687
تعداد مطالب : 97
تعداد نظرات : 45
تعداد آنلاین : 1